آقای قربانی کارشناس تغذیه
شرح وظایف کارشناس تغذیه
شرح وظایف کارشناس تغذیه دربرنامه کودکان
- آموزش و بازآموزی کلیه کارکنان بهداشتی (پزشک، کاردان، کارشناس و بهورز) درخصوص پایش رشد، تغذیه تکمیلی و اختلال رشد
- تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان
- پیگیری تجهیزات موردنیاز جهت ارتقاءرشدکودکان از قبیل وزنه، ترازو، مکملها و وسایل کمک آموزشی نظیر پوستر، پمفلت و...
- مشاوره مادران ارجاعی از مراکز بهداشتی درمانی وخانه های بهداشتدر موارد اختلال رشد و شیرمصنوعی
- تشکیل کلاس آموزشی جهت ارتقاءآگاهی جامعه (مادران، رابطین بهداشتی، رابطین ادارات، کمیته امداد، نهضت سوادآموزی و مربیان مهدکودک های وابسته به بهزیستی)
- بررسی آماری میزان سوءتغذیه درگروه سنی زیر 6 سال وطراحی مداخلات تغذیه ای جهت ارتقاء وضعیت سلامت کودکان
شرح وظایف در برنامه مادران
- آموزش کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه دوران بارداری
- مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
- بررسی میزان سوء تغذیه در مادران باردار
- تهیه توزیع مکملهای دارویی در دوران بارداری
- آموزش جهت ارتقاء آگاهی مردم و زنان باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
شرح وظایف در برنامه تغذیه جوانان و مدارس
- تهیه مطالب آموزشی در زمینه تغذیه دانش آموزان و جوانان
- همکاری با آموزش و پرورش جهت ترویج مصرف شیر در مدارس از طریق آموزش مدیران و معلمان مقاطع ابتدایی
- همکاری با آموزش و پرورش جهت اجرای طرح آهن یاری هفتگی و توزیع ماهانه ویتامین Dدر دختران دبیرستانی و آموزش اولیای مدارس و خانواده ها در زمینه کم خونی و عوارض ناشی ازآن
شرح وظایف در برنامه سالمندان
- آموزش کارکنان بهداشتی از سطوح ستادی تا محیطی و بین بخشی از جمله کارکنان بهزیستی موسسات خیریه و انواع سازمانهای غیر دولتی ذیربط در خصوص تغذیه سالمندان
- تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه
شرح وظایف در برنامه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و بهبود شیوه زندگی
- برگزاری جلسات وبرنامه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی درخصوص مطالب کاربردی تغذیه ای
- نظارت بر وضعیت تغذیه اماکن عمومی و ارتقاء کیفیت تغذیه از طریق آموزش
- بازدید و انتخاب مراکز نمونه تهیه وتوزیع غذا با هماهنگی بهداشت محیط و به کارگیری راه های تشویقی جهت ترغیب سایر مراکز
- آموزش پرسنل بهداشتی وعامه مردم در زمینه مصرف صحیح روغن
- برگزاری آموزشی در سطوح مختلف در زمینه مصرف صحیح روغن
- طراحی مطالب آموزشی مناسب برای مردم در مورد اصول صحیح تغذیه
شرح وظایف در برنامه بحران و امنیت غذایی
- تهیه و تدوین مطالب آموزشی و آموزش کارکنان مرتبط و عموم مردم در زمینه تغذیه در شرایط بحران، تغذیه گروههای آسیب پذیر، نیازمندیهای تغذیه ای بحران بر اساس دستورالعمل های ارسالی از دفتر بهبود تغذیه جامعه
- پیگیری اجرای استراتژیک تغذیه در بحران پس از ارسال برنامه توسط دفتر بهبود توسعه
- جلب مشارکت جامعه محلی از طریق ایجاد تشکل های محلی با محوریت فرماندار، بخشدار و دهدار در راستای توانمند سازی زنان روستایی جوامع فقیر
- آموزش مستمر تغذیه برای خانواده های فقیر به منظور ایجاد تغییرهای رفتاری مناسب در جهت بهبود شیوه زندگی
- آموزش رده های بهداشتی به منظور ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای خانوارهای فقیر
- طراحی مداخله های تغذیه ای به منظور حمایت از گروه های آسیب پذیر با همکاری بخش های ذی ربط
شرح وظایف در برنامه مشاوره تغذیه به گروه های آسیب پذیر
- پیگیری جهت تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز (ترازو، قد سنج، تلویزیون و...)
- تهیه متون آموزشی مناسب
- جلب مشارکت مادران در برنامه آموزشی و استفاده از تجارب آنان
- برگزاری کلاسهای عملی تغذیه تکمیلی برای مادران
- آموزش و مشاوره با مادران در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان از جمله تغذیه تکمیلی، نحوه مقوی کردن و مغذی کردن و...
- ارائه مشاوره و برگزاری کلاس های آموزشی جهت مادران باردار و شیرده
- ارائه مشاوره و برگزاری کلاس آموزشی جهت سالمندان
شرح وظایف در بر نامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
- هماهنگی لازم برای اجرای برنامه سالیانه پایش ید در دانش آموزان 8-10 ساله شهرستان با توجه به برنامه ارسالی استان
- برنامه آموزشی پرسنل جدید و بازآموزی رده های مختلف بهداشتی در خصوص پیشگیری و اختلالات ناشی از کمبود ید
- نظارت بر فعالیت بهورزان در مناطق روستایی در زمینه مصرف نمک ید دار به طور مستمر